Hitta den bästa telemarketingbyrån i Sverige (2023)

Behöver du hjälp med telemarketing? På den här sidan kan du jämföra byråer och hitta en som passar dina behov. Listan är sorterad så att de 10 byråerna med högst poäng ligger överst.

Om vår bedömning

Filtrer

Plats

Sortera

Vår rekommendation

3 saker du bör tänka på när du behöver hjälp med telemarketing

Uppdaterad: 31. Desember 2022

Det är absolut nödvändigt att du anlitar rätt byrå för att sköta jobbet åt dig. Dåligt arbete kan inte bara leda till minskad försäljning, utan det kan även gå ut över företagets rykte.

1. Vad är telemarketing?

Telemarketing är helt enkelt att kontakta nya eller befintliga kunder via telefon. Det finns många fördelar med att ha en byrå som hjälper dig, bland annat att du kan lita på att det är professionella, kvalificerade personer som vet hur man får bästa resultat. Förutom försäljning via telefon och mötesbokning kan du få hjälp av en kundtjänstbyrå. Det gör att du kan frigöra tid och resurser som medarbetarna i ditt företag kan använda till annat.

Här har vi samlat de tre viktigaste sakerna du bör tänka på för att lyckas med telemarketing. Du har god kunskap om målgruppen för att lyckas med telemarketing. Vi rekommenderar även att du lägger upp en budget, specifika mål för marknadsföring och eventuella deadlines. 

Diskutera projektet med flera olika instanser för att se vem som är bäst lämpad för projektet. Ju mer noggrann du är i planeringen, desto större chans är det att du hittar rätt byrå för jobbet. Det blir också lättare för byråerna att ge dig en bra offert när de får så mycket bakgrundsinformation som möjligt.

2. Välj en byrå med relevant branscherfarenhet

Relevant branscherfarenhet är viktigt. Säljare och byråer som har lång erfarenhet av en specifik kundgrupp vet precis vad kunderna letar efter och hur man når dem på rätt sätt. De har inte bara djupgående kunskaper om din bransch, utan de vet även vilka utmaningar dina kunder står inför. 

Du bör undersöka branscherfarenhet när du först kontaktar de olika byråerna. Fråga vem de brukar arbeta med och fråga gärna efter referenser. Pålitliga och professionella byråer har inget att dölja, och de låter dig gärna prata med tidigare kunder.

3. Jämför priserbjudanden från minst 3 kandidater

Vi rekommenderar att du jämför priset på byrån för att få det bästa erbjudandet om telemarketing. Du bör se till att erbjudandena är så lika som möjligt, så att du får ett realistiskt och korrekt jämförelseunderlag. Är ett erbjudande mycket lägre än de andra? I så fall bör du förtydliga varför, så att du inte får en obehaglig överraskning när slutnotan kommer. 

Du bör dock inte bara fokusera på prislappen. Det viktigaste är att marknadsföringen blir framgångsrik. Även dyra byråer är väl värda pengarna, om resultatet blir att man får ökad försäljning.

Här kan du läsa om de bästa redovisningsbyråerna i Sverige.