SEO: De bästa byråerna i Sverige (2024)

Behöver du hjälp med SEO? Här hittar du vår guide för svenska byråer. Du kan läsa uppdaterade recensioner och läsa annan relevant information. Använd formuläret på hemsidan om du vill få erbjudanden från byråerna.

Om vår bedömning

Filtrer

Plats

Sortera

Vår rekommendation

Hur man väljer en skicklig SEO-byrå

Uppdaterad: 11. Mars 2024

Vad är det första du gör när det kommer till att ta reda på något på nätet? Chansen är stor att du gör en Google-sökning, oavsett om du köper en produkt eller får mer information om något. Det är här SEO kommer in i bilden. Om du inte sökmotoroptimerar din webbplats, går du miste om inkomst.

Vad är SEO?

SEO är förkortningen för sökmotoroptimering; vilket säkerställer att du hamnar högt upp på listan när någon söker på relevanta fraser och ord. Det är inte alls slumpmässigt vem du får upp i ditt sökande. Det finns avancerade algoritmer bakom resultaten. Det här algoritmerna behöver du behärska för att vara synlig online. 

Fördelen med SEO är att du blir synlig för människor som letar efter det du har att erbjuda. Du slipper också lägga pengar på reklam. Efter att ha fått hjälp med sökmotoroptimering för din webbplats kan du sälja, generera leads och nå ut med information på ett organiskt sätt. Det ger dig en enorm fördel på en tuff och konkurrensutsatt marknad.

Hur kan man sökmotoroptimera sin webbplats?

Det finns många sätt att förbättra SEO. Just därför är det en fördel att ta hjälp av en SEO-specialist som kan implementera en strategi som passar just din verksamhet. Först måste du hitta bra sökord. Det är hård konkurrens på vissa ord. Det gör att vissa företag tyvärr inte har en chans att komma särskilt högt upp i sökresultat, utan att lägga ner mycket tid, pengar och resurser. 

Då behöver du få innehåll på webbplatsen som innehåller dessa ord. Du kan inkludera nyckelord på statiska sidor, rubriker, all text på bilder, e-böcker, blogginlägg, poddsändningar, videor och guider. Det är dock inte bara innehållet som räknas – andra åtgärder som kan öka sökresultaten inkluderar:

  • Bli länkad från andra webbplatser
  • Förbättra webbplatsens metadata
  • Se till att alla länkar fungerar
  • Uppdatera innehåll regelbundet

Tricket är att hitta sökord som du faktiskt kan ranka på, medan tillräckligt många använder sökorden för att få resultat. Det är till exempel svårt att få träffar på “solkräm”, medan det är lättare att få högt betyg på “ansiktssolkräm”, “bästa solkräm” och “solskyddstest”.

Kan du förbättra SEO på egen hand?

Sökmotoroptimering förändras ständigt. Det som fungerade bra för några år sedan kanske inte fungerar lika bra nu. Det kan också ta mycket tid och ansträngning för att få bästa möjliga resultat. 

Vi rekommenderar att du får professionell hjälp med SEO för att se till att du får ett bra resultat. Professionella SEO-konsulter och byråer är uppdaterade på det senaste inom branschen, samt har tillgång till avancerade program som t.ex. Moz eller Ahrefs, i syfte att spåra din ranking och ta reda på vilka sökord som ska inkluderas. Inte minst implementerar de alla nödvändiga förändringar för att du ska få höga poäng på Google och andra sökmotorer. 

Ett steg som kan tas är att skriva blogginnehåll med rätt sökord som träffar din målgrupp. En SEO-byrå undersöker hur många artiklar du ska ha och vilka sökord som behöver finnas med. De kan också skriva artiklarna åt dig, så att du inte behöver lägga tid på copywriting.

Hur mycket kostar sökmotoroptimering?

Priset beror på projektets omfattning och det kan därför vara svårt att ge ett fast pris. Det ligger mycket arbete bakom framgångsrik sökmotoroptimering. Till exempel görs noggranna analyser och undersökningar för att se hur bra du rankar nu. Analyserna används sedan för att avgöra vilka åtgärder som bör genomföras. 

Vissa företag väljer att endast betala för analyserna och förslagen. Men många vill ha implementering också. Kostnaden för att genomföra åtgärderna kan variera kraftigt. Till exempel måste du räkna med att lägga ut pengar till skribenten om du ska förbättra SEO med hjälp av uppdaterat blogginnehåll. 

Det finns flera SEO-byråer som erbjuder enkla, gratis rapporter och analyser i första hand. Du kan använda dem för att se om det är lämpligt för dig att förbättra SEO. Vanligtvis får du förslag på åtgärder och en prisuppgift på dessa erbjudanden tillsammans med en kostnadsfri rapport.

Hur man hittar en skicklig SEO-byrå

Vi rekommenderar att du kontaktar olika SEO-byråer och SEO-specialister innan du bestämmer dig. Du bör be om en noggrann offert. Jämför erbjudandena från de olika byråerna för att se vem som fungerar bäst för ditt företag. Om ett erbjudande är mycket lägre än de andra bör du stanna upp och fråga varför. 

Det kan vara många kostnader som inte ingår i erbjudandet. Det kan också vara så att arbetet inte håller lika bra kvalitet som de andra. Det är tråkigt att inte få det resultat du ville ha eftersom arbetet var dåligt utfört. Sökmotoroptimering är en omfattande process, och du kan spara pengar på lång sikt genom att få kvalificerade, professionella personer att hjälpa dig. 

Behöver du en redovisningsbyrå kan du jämföra de byråer som passar dig bäst här.