Apputveckling: De bästa byråerna Sverige (2023)

Behöver du hjälp med apputveckling? Här hittar du vår guide för svenska byråer. Du kan läsa uppdaterade recensioner och läsa annan relevant information. Använd formuläret på hemsidan om du vill få erbjudanden från byråerna.

Om vår bedömning

Filtrer

Plats

Sortera

Vår rekommendation

Så väljer du marknadens bästa apputvecklare

Uppdaterad: 31. Desember 2022

Dagens marknad blir allt tuffare. Det är viktigt att möta målgruppen på bästa möjliga sätt för att förbättra omsättningen i ditt företag. Därför blir mobilappar allt viktigare för att förbättra kommunikationen och göra det lättare för kunderna att använda företagets tjänster och produkter.

Varför apputveckling är viktigt för ditt företag

Mobilappar kan användas för otroligt mycket, inklusive till försäljning av varor och tjänster, kundservice och digital marknadsföring. Du kan utveckla appar som använder GPS, kameror, kontaktlistor och mycket mer för att skapa en sömlös användarupplevelse. Det är nästan bara fantasin som sätter gränserna. 

Du kan ställa in notiser på appen för att påminna kunder om dina tjänster så att de inte bara laddar ner appen och glömmer bort den. Detta är otroligt värdefullt för att upprätthålla en god kundkontakt. De är till exempel mycket mer benägna att läsa en notis på sin mobiltelefon än att öppna ett av de många e-postmeddelanden de får varje dag.

Hur mycket kostar det att utveckla en mobilapp?

Priset för apputveckling beror på funktionalitet, back-end-system och underhåll. Du kan utveckla en enkel app för ett ganska lågt pris, medan de mest avancerade mobilapparna kan kosta hundratusentals kronor. Hur avancerad appen ska vara beror på användningsbehov och mål.

Lägg gärna tid på att planera och testa innan du investerar stora summor i projektet. Vi rekommenderar att du gör noggranna kundundersökningar, samt får vägledning av professionella apputvecklare som vet vad som fungerar. Det är också lättare att få ett korrekt priserbjudande när du har planerat mobilappen i god tid och vet vad du vill ha. 

Det är viktigt att få ett bra och realistiskt erbjudande när du behöver hitta en duktig apputvecklare som hjälper dig. Även om det kan vara frestande att ta det billigaste erbjudandet, kan du förlora pengar i längden. Om arbetet utförs dåligt kan det drastiskt påverka försäljningen. Kanske spenderar du ännu mer pengar eftersom du behöver anlita en professionell apputvecklare för att rensa upp i röran.

Hur man hittar marknadens bästa apputvecklare

Vi rekommenderar att du skaffar erbjudanden från olika aktörer för att hitta den bästa apputvecklaren för ditt företag. Sök efter någon som har lång erfarenhet av liknande projekt. De bör också ha hög kompetens och kunskap om den aktuella branschen. Be om referenser från tidigare kunder. Var inte rädd för att kontakta dem – du kan få mycket användbar information om hur det verkligen var att samarbeta med apputvecklaren. Du bör också studera portfolion noggrant för att kontrollera att du gillar annat arbete som apputvecklaren har gjort. 

Sist men inte minst bör du se till att prisuppgiften du får inkluderar samma kostnadsfaktorer. Du bör ha ett så lika jämförelseunderlag som möjligt för att kunna bedöma vem som har det bästa priserbjudandet. 

Här kan du läsa mer om Sveriges bästa webbdesignbyråer.